dilluns, 27 de setembre del 2021

Sanjuanada i Arrastariako Entradilla, les peces conjuntes del 2021

 


Aquest any, la peça conjunta són dues peces conjuntes. Són l'Arrastariako Entradilla i la Sanjuanada d'Agurain, dues peces populars basques que ha triat per a l'ocasió el músic convidat d'aquesta edició de la Festa del Flabiol, el txistulari Kepa Pinedo.

L'adaptació per a flabiol i bombo és d'en Carles Mas, i us les podeu descarregar des d'aquí:

A l'arxiu de la web les teniu també en to real.

Segons ens comenta en Kepa Pinedo:

  • L'Entradilla d'Arrastaria és una dansa pròpia de la vall d'Arrastaria (Àlava) que es balla al santuari de la Mare de Déu de l'Antigua a Orduña (Biscaia) . És una melodia senzilla que es pot anar repetint tot fent cercavila. Presenta un sol agut que es potcanviar per una altra nota que us vagi bé (proposem un re repetit o un si). Teniu més informació de la peça als enllaços https://www.youtube.com/watch?v=nDqZF6HRyxQ i https://www.euskonews.eus/0472zbk/gaia47202es.html
  • La Sanjuanada la tocaven els txistularis d'Agurain (Àlava) la revetlla de Sant Joan. Al seu so, la gent es posava en rest (agafats com en un contrapàs o una corranda oberta) i anaven ballant pels carrers principals de la vila. Avui, és una tonada emblemàtica del poble, i la banda de música la interpreta durant les festes de Sant Joan en diverses ocasions, i fins i tot s'ha coreografiat. Per a saber-ne més:
    https://www.youtube.com/watch?v=iDzEAr8gr2E

 Vinga, a estudiar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada