divendres, 28 d’octubre del 2016

Els XVII Col·loquis del Flabiol


Un any més, un dels actes més destacats de la Festa del Flabiol serà els Col·loquis del Flabiol, un espai on les persones que fan recerca sobre aquest instrument ens compartiran les seves darreres troballes.

Enguany, els Col·loquis se centraran en dues principals intervencions:

  • Pierre Jordà, de Prats de Sornià, presentarà la comunicació «Què nos ensenyen els flabiols d'en Valentí Touron?», on explorarà la construcció d'aquests instruments, i com això ens permet entendre la desaparició del flabiol a les cobles del Rosselló a finals de segle XIX.
  • Àngel Vallverdú, de Cambrils, presentarà la comunicació «Nous materials sobre el flabiolaire Felip Escala», on es mostrarà què ha anat apareixent sobre aquest flabiolaire des de 2014: dades personals, instruments, comparació amb l'instrumentari de la seva època i una breu reflexió sobre com es construeix i com incideix el treball de l'investigador en el camp.

Com és habitual, aquest espai també permetrà obrir el diàleg amb els autors, i així aprofundir encara més en el coneixement d'aquest petit, però tan ric i sorprenent instrument.

Com podeu veure al programa, els Col·loquis del Flabiol se celebraran el dissabte 5 de novembre, a les 16h, a la sala d'actes de la Llar de Jubilats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada